Nika och dahliorna

När jag och Nika skulle fotografera augustibuketten till tidningen Allt i hemmet använde hon de mest magiska dahliorna. De heter Café au lait och de var så fina att vi inte kunde låta bli att ta några egna portfoliobilder innan vi började jobba.

Men sedan var det dags att sätta i gång. Nika hade tänkt göra någon slags dukning, men när hon såg hur enorma dahliorna som hon hade beställt var fick hon tänka om. Det fick bli ett större arrangemang att ha i trädgården i stället. Nika började med att göra ett rutnät av blomstertejp över vasen. På så vis får blommorna lite stöd medan man bygger upp buketten. Det går också bra att använda hönsnät som man böjer till och lägger i vasen. Oasis undviker hon så långt det går eftersom det är så dåligt för miljön.

Nika började med att placera ut de stora blommorna, innan hon fyllde ut med andra blommor som lejongap, rosor och krysantemum som gick ton i ton.

Så här blev den färdiga buketten och den stora dragarbilden till tidningen. Vi tog bilden på vår bakgård på jobbet.

Men min egen favoritbild från dagen var nog den här på Nika och buketten när vi var klara.

Foto: Pernilla Ahlsén
Blommor: Nika Wahren / Skillad Florals Design

***