Saffranscrostini med chèvre och granatäpple

Under hösten har jag och Emmy tagit fram och fotograferat några juliga recept för olika tidningar. Bland annat dessa gyllengula och knapriga snittar som passar perfekt på till en glöggsangria, ett glas vin eller bubbel. Några bad om receptet på instagram så det kommer här:

Du behöver:

2 stora skivor surdegsbröd
1 påse saffran
50 g chèvre
50 g smör
1/4 granatäpple
1 mask honung
svartpeppar
Flingsalt
Timjan

Gör så här:

Hetta upp smör i en stekpanna på spisen och häll i saffranet när smöret smält.

Lägg surdegsbrödskivorna i stekpannan. De suger upp smöret snabbt, så vänd på dem tidigt så att saffranet färgar båda sidorna gula. Stek tills brödet blivit lite frasigt.

Ta undan från spisen, skär i mindre bitar och smula över chèvre.

Toppa med granatäppelkärnor, svartpeppar, lite flingsalt och timjan. Avsluta med att ringla honung över bitarna innan servering.

Foto: Pernilla Ahlsén
Matkreatör och styling: Emmy Lundström

SparaSpara

SparaSpara