Saffranscrostini med chèvre och granatäpple

Så här i december tänkte jag dela med mig av några juliga recept som jag och Emmy har tagit fram och fotograferat för olika tidningar den här hösten. Först ut är dessa gyllengula och knapriga snittar som passar lika bra till en glöggsangria som till ett glas vin eller bubbel.

Du behöver:

2 stora skivor surdegsbröd
1 påse saffran
50 g chèvre
50 g smör
1/4 granatäpple
1 mask honung
svartpeppar
Flingsalt
Timjan

Gör så här:

Hetta upp smör i en stekpanna på spisen och häll i saffranet när smöret smält.

Lägg surdegsbrödskivorna i stekpannan. De suger upp smöret snabbt, så vänd på dem tidigt så att saffranet färgar båda sidorna gula. Stek tills brödet blivit lite frasigt.

Ta undan från spisen, skär i mindre bitar och smula över chèvre.

Toppa med granatäppelkärnor, svartpeppar, lite flingsalt och timjan. Avsluta med att ringla honung över bitarna innan servering.

Foto: Pernilla Ahlsén
Matkreatör och styling: Emmy Lundström