Österlen Jazz & Picnic Party

Som ni kanske minns jobbade jag med kampanjbilderna inför 20-talsfesten Österlen Jazz & Picnic Party i våras. När själva picknicken ägde rum  i slutet av juli var jag såklart också på plats med kameran och dokumenterade. Jag tog massor av bilder och här är några av mina favoriter.

  Hela dagen var som en tidsresa tillbaka till Downton Abbey-eran. Alla var så fina i sina vackra klänningar, hattar, kostymer och smycken. När jag frågade de här fyra om de hade förberett sig hela sommaren svarade de att ”vi har förberett oss hela livet”.

Till en början sken solen och alla slog sig ner på sina picknickfiltar och packade upp hembakta scones och drack kaffe i gamla porslinskoppar.  Sedan började det regna och regnade mer än det hade regnat på hela sommaren. Men det gjorde ingenting. För man kunde alltid gå in på slottet eller stå under ett träd och lyssna på jazz.

  Och lite regn har väl aldrig hindrat någon från att dansa charleston?

Foto: Pernilla Ahlsén