Tid för läsning

smaland4940

Efter att ha skickat i väg några sista bildjobb landade jag mjukt i sommarledigheten. Och har äntligen tid att läsa. Jag tycker så mycket om det, men tycker att det är svårt att hinna i vardagen. Så på semestern passar jag på och läser så fort jag får en stund över. På uteserveringar, i skuggan på terassen och på stranden, tills omslagen blir mjuka i kanterna och sidorna alldeles spröda och vågiga av saltvatten.

Eftersom jag lever med en litteraturredaktör blev det ganska mycket nyutkommet ur hans högar den här sommaren, men också några böcker som nyligen har kommit i pocket. Hittills kan jag rekommendera varenda en. Så om du funderar på vad du ska läsa i sommar kan jag tipsa om de här:

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar av Johannes Anyuru
De polyglotta älskarna av Lina Wolff
De oroliga av Linn Ullman
Mödrarnas söndag av Graham Swift
Min fantastiska väninna av Elena Ferrante
Nattens regn och dagens möda av Elisabeth Hjorth

Nästa bok blir Barmark av Malin Nord. Tror väldigt mycket på den också. Hoppas att du hittar något du gillar.