Vem vill inte ligga på en filt i eftermiddagssolen, äta jordgubbar och lyssna på jazz?

Jazzpicknick5444 En söndag i mars mötte jag upp världens finaste lilla gäng i Malmö för att ta kampanjbilder för Österlen Jazz & Picnic Party, en stor tjugotalsfest som äger rum på Kronovalls vinslott den 30 juli i sommar.

Jazzpicknick5397Tänk The Great Gatsby, Downton Abbey, cocktailklänningar, jazz och trattgrammofoner, sa arrangören Madeleine Carlsson, när vi planerade bilderna. Ni förstår ju vilket drömmigt uppdrag.

Särskilt som modellerna visade sig vara helt fantastiska. Det här är Louise Lebmark som också är fotograf.

Jazzpicknick5459 Och det här är Peter Marline som driver Oldgeezerwithin. Vi träffades redan klockan nio på morgon på The Barber i Malmö, där han fick håret fixat av Ali.

Jazzpicknick5467 Louise och Madeleine fick håret uppsatt av Rudy på Larsson & Lange och smink av Hanna Nöjdh. Sedan gick vi ut till bilen för att åka till slottet på Österlen. Det låg ett sådant vackert soldis över Malmö och jag kunde inte låta bli att ta några bilder redan där på parkeringen. Här ser ni Madeleine förresten. Jag är så imponerad av henne. Så kreativ och varm och driven på samma gång.

Jazzpicknick6010 Hur som helst, vi skulle ju till slottet.

Jazzpicknick6044När vi kom dit packade vi in vår rekvisita och såg oss omkring.

Jazzpicknick5654 Sedan kom Peter på att klockan nog var fem någonstans, för det var visst dags för cocktails i salongen.

Jazzpicknick5499Jazzpicknick5568 Jazzpicknick5584 Den 30 juli kommer man att kunna dricka både afternoon tea och smaka på slottets egna mousserande vin här.

Jazzpicknick5937 Jazzpicknick5955 Sedan kom resten av modellerna och bytte om.

Jazzpicknick5789 Jazzpicknick5793 Jazzpicknick5785Det här är Liv, dagens yngsta modell. Vi lånade ett av rummen och lekte loss med Madeleines klänningar och smycken.

Jazzpicknick5775 Jazzpicknick5870 Jazzpicknick5873Jazzpicknick5682Om man vill kan man förresten hyra ett rum här i sommar. Och vem vill inte det när man tänker efter?

Jazzpicknick5727 Sedan var det dags att gå ut. Vi skulle ta picknickbilder i slottsparken.

Jazzpicknick6963Jazzpicknick6302 Här ser ni hela gänget på picknickfilten. Livs storebror Leo och pappa Marcus var också med. Alla var så proffsiga. Det här var ju i mars och kallt som sjutton, men vi ville att det skulle se ut och kännas som sommar. Så det var bara att slänga av sig ytterkläderna.

Jazzpicknick6772 Och svepa in sig i en filt så fort man fick chansen. Kolla skorna förresten. Så fina!

Jazzpicknick6450 Sedan spelade Leo och Marcus krocket. Det kommer nämligen att bli krocketturnering för alla barn här den 30 juli.

Jazzpicknick6731 Och musik förstås! jag kan nog inte tänka mig något mysigare än att ligga så här på en picknickfilt i eftermiddagssolen och lyssna på jazz.

Jazzpicknick6753Kanske läsa en bok och slumra till en stund. Ser ni vad hon läser på bilden? Det är en bok med inspiration för vintagefester som mina kollegor Lollo och Linda på Fabriken i Kransen har skrivit tillsammans med Emma (som också har gjort min fina header här på hemsidan).

Jazzpicknick6882 Sedan plötsligt var klockan fem på riktigt och det var dags att packa ihop.

Jazzpicknick7006 Här kan du läsa mer om Österlen Jazz & Picnic Party och boka biljetter. Glöm inte att leta fram något tjugotalsaktigt i garderoben.

Jazzpicknick6999Tack alla som var med den här dagen. Om den 30 juli blir hälften så drömmig så kommer det att bli fantastiskt!